8 september 2014

Retrofrossa

Glimtar från helgen. Umeå Retromarknad 2014 är förbi, och det med råge. Det blev en riktig retrofrossa. 2500 personer kom! Kön var lång redan strax efter 10 och vi skulle inte öppna förrän klockan 11. Kön blev bestående ända fram till klockan två. Tur att alla besökare var så tålmodiga. Nästa år får vi ha fler som sköter insläppet och öka på öppettiderna med en timme. Det är så roligt att marknaden lockade så många människor och att vi fick bekräftat att det var ett bra drag att lägga marknaden mer centralt och i större lokaler.
Fantastiska rullgardiner hos Ann-Katrine och Olof Salmonsson.

Säljare från hela norra Sverige visade upp och sålde helt fantastiska saker. Det är så fascinerande att bara gå runt och titta på allt som designats under tre årtionden. Och att så mycket finns kvar, det är ju ändå minst 30 år gamla grejer. Bra kvalité och väldesignat helt enkelt.
Mums hos Malin Wiktoreng.

En blir också ganska mätt på alla intryck. Det är tydligt att många som är där för att titta och köpa inte riktigt kommer sig för med att shoppa loss förrän efter en stund. Det blir så överväldigande med alla intryck så att många måste ta en paus och fika emellan varven. Tur att vi hade så bra musikunderhållning, "Två trattar" dj:ade på två trattgrammofoner. Det var till och med några som dansade till de gamla dängorna.
Det har varit fantastiskt roligt att få vara med och arrangera och stå och sälja på marknaden. Så många trevliga människor det finns med samma galna intresse. Ser fram emot nästa år!

Vi säljare försöker att vara restriktiva med vad vi handlar. De fina fynden ska vara kvar till alla de betalande besökarna. Dessutom finns det nästan ingen tid till att spana runt mitt i all uppackning och senare försäljning. Några fina inköp gjorde jag dock, mest nöjd är jag med Eros-tallrikarna av Stig Lindberg som jag köpte av Anna Hammarström och Mattias Åberg.
Eros, Rosenfält och Galejan.

Fler bilder finns också på:
Ljuva 50-tal
Vintage Spyglass

3 kommentarer:

 1. Det var en helt fantastisk helg! Lördagen var så trevlig den också om än arbetsam! Vi är ett härligt gäng. Umgås gärna med er under både dessa och andra former :) Känns bra att Eros hamnade hos dig. Vi var lite sugna på att behålla dem men man måste ju begränsa sig. Nu finns de ju iaf inte så långt bort ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detsamma! Ja, ni får komma och använda dem ibland ;)

   Radera
  2. Ja, du kan ju bjussa på gröt kanske ;) Huuuuu!

   Radera