1 mars 2016

Retroromantik


Jag slog till och läste alla tre i ett svep. Nästan i alla fall, jag klämde in några andra feelgoodböcker emellan också.

Om jag fick bygga ihop en drömbok så skulle den innehålla nystart, förvandling, renovering, uppbyggnad, torp och gamla hus, gammal affärslokal eller bokhandel, kärlek, torr humor, bra och finurligt språk, att ärva hus fullt av gamla grejor, skinn på näsan och udda personligheter.

Om en läser Eli Åhman Owetz tre böcker får en hel del på den önskelistan. Om en dessutom är väldigt svag för loppisar, auktioner och retroprylar så ingår det med.  Eli Åhman Owetz sätter sina böcker i genren retroromantik och det stämmer ju bra.

Då och då kunde en del av handling och beskrivningar utvecklas. Till exempel så är det mycket underligt att det tragiska som händer med ladan i "Flickorna i speceriaffären" bara nämns i några enstaka meningar (försöker att inte avslöja för mycket här). Men det är på det hela trevliga böcker att njuta av tillsammans med en kopp kaffe (i en retrokopp förstås). Kommer det fler i serien så läser jag dem med och det är väl ett gott betyg.

Böckerna:

Anna-Lisas Antik
Flickorna i speceriaffären
En sommar på luffen (utspelar sig före Anna-Lisas Antik)

1 kommentar:

  1. :) Har introducerat min moder i Anna-Lisas antik, tillsammans med passande Mon amie-kopp! Hoppas få tjuvläsa senare..(Har inte läst någon av böckerna själv än, utan vann en på http://femtiotalsjakten.se/

    SvaraRadera